Гражданинът на Република Северна Македония Р.Х. се е признал за

...
Гражданинът на Република Северна Македония Р.Х. се е признал за
Коментари Харесай

Македонец се призна за виновен за монтиране на технически средства на банкомат в гр. Хаджидимово

Гражданинът на Република Северна Македония Р.Х. се е признал за отговорен за осъществено от него закононарушение и се е споразумял с Окръжна прокуратура – Благоевград да му бъде наложено наказване от единадесет месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период (по член 249, алинея 3, прочие 2, вр. член 20, алинея 2 от НК).

На 27.09.2014 година в гр. Хаджидимово, в съучастничество с Г.П., той инсталирал механически средства на АТМ-устройство. Банкоматът бил ситуиран до входа на банка „ ДСК “ ЕАД на ул. „ Васил Левски “. В рамките на две минути Р.Х. сложил пластмасов украсителен панел с инсталиран слот за магнитни карти и магнитна глава върху него. Друг подобен бил с инсталирани акумулаторни акумулатори и платка на записващо мултимедийно устройство.

Единият панел бил подложен вместо идентична на външен тип отливка като вход за карти с магнитна лента в кабината на настоящия банкомат. По този метод се целяло придобиване на информация за употребяваните на АТМ-устройството банкови карти. Вторият панел бил инсталиран над клавиатурата на банкомата за записване на данни за PIN-кодовете на картите.

Одобреното от съда съглашение е влезнало в действие, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР