Гражданин публикува снимки в социалната мрежа Фейсбук на едно от

...
Гражданин публикува снимки в социалната мрежа Фейсбук на едно от
Коментари Харесай

Абсурдна ситуация в едно от най-старите столични училища

Гражданин разгласява фотоси в обществената мрежа Facebook на едно от най-старите столични учебни заведения, където дворът е обраснал в треви. Става дума за 36 СОУ “Максим Горки ", което се намира в квартал " Борово ", ж.к. " Красно село ".

" Все едно не е имало класна активност там не от 1 месец, а от 5 години. Абсурд ", разяснява засегнат мъж.

" Децата имат смарт телефони. За какво им е да играят на двора, като могат да си цъкат на телефоните в класната стая ", иронично разяснява различен.

" Кметицита да се самосезира и да пусне няколко козички, да заловен и някоя еко стратегия към далаверите ", предлага трети.

Училището е правоприемник на първото учебно заведение в " Красно село ", намерено през 1915 година в къщата на Иван Шиндаров. От 1917 година до 1952 година просветителната институция носи името на военачалник Иван Колев - военачалник и родолюбец, останал в славната военна история на България с присъединяване си в борбата при Кочмар, Северна Добруджа през 1916 година

От 1952 година до през днешния ден (повече от половин век) патрон на учебното заведение е съветският публицист Максим Горки - създател от международна големина, формирал литературните мирогледи на създатели като Бърнард Шоу, Хърбърт Уелс, Стефан Цвайг и други.

Пред постройката на учебното заведение има бюст-паметник на Максим Горки, който е единствен в България. Музейната колекция, отдадена на патрона, е събирана повече от 30 години.

Със своята богата  история, учебното заведение е едно от най-старите в столицата. Доказало е с годините своето качество на образование.

Поколения ученици на 36 СОУ " Максим Горки " се развиват сполучливо във всички сфери на публичния живот, като доближават триумфи освен за учебното заведение, само че и за Република България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР