Гражданин на САЩ и четирима офицери от китайското разузнаване са

...
Гражданин на САЩ и четирима офицери от китайското разузнаване са
Коментари Харесай

САЩ обвиниха четирима китайци в шпионаж

Гражданин на Съединени американски щати и четирима офицери от китайското разузнаване са упрекнати в шпионаж на китайски дисиденти, водачи на правата на индивида и продемократични деятели, живеещи в Съединените щати.

Това са съобщили в сряда от Министерството на правосъдиетона Съединени американски щати, представени от " Ройтерс ".

В обвиняването се твърди, че Уанг Шуджун от Куинс, Ню Йорк, е употребявал статута си в китайската диаспора и дисидентските общности, с цел да събира информация за деятели от името на Министерството на държавната сигурност на Китай.

73-годишният Уанг беше задържан на 16 март и ще бъде упрекнат на по-късна дата.

Четиримата китайски чиновници към момента са на независимост. Обвинението беше оповестено във вторник във федерален съд в Бруклин.

Китайското посолство във Вашингтон не е дало отговор незабавно на искане за коментар.

" Днешният обвинителен акт разкрива и прекъсва интервенция на КНР, която заплашва сигурността и свободата на китайските жители, пребиваващи в Съединените щати заради техните продемократични убеждения и тирада ", сподели американският прокурор на Източния окръг Ню Йорк Бреон Пийс.

Уанг е предоставял информация на MSS най-малко от 2011 година, твърди обвиняването. Служителите са насочили Уанг към хонконгски продемократични деятели, бранители на тайванската самостоятелност и уйгурски и тибетски деятели, се споделя в него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР