Гражданин на САЩ е задържан за 10 дни от руски

...
Гражданин на САЩ е задържан за 10 дни от руски
Коментари Харесай

Американски гражданин е задържан в Русия, псувал полицаи при обиск на апартамента му

Гражданин на Съединени американски щати е арестуван за 10 дни от съветски съд за потребление на циничен език по време на полицейски обиск в жилището му, заяви през днешния ден вестник " Комерсант ", представен от " Фокус ".

Прокурорите споделиха, че американският жител е 36-годишният Анджело Джоузеф Таларико. Той псувал на британски служителите на реда, пристигнали в московския апартамент на брачната половинка му, с цел да извършат обиск като част от следствие на кражба на биткойни в региона на Мурманск.

В полицейски отчет се споделя, че американецът, който се е преместил в Русия от Лос Анджелис, крещял на служителите на реда и употребявал две разнообразни думи, „ чийто смисъл те разбрали “, написа изданието.

Гражданинът на Съединени американски щати отрекъл да е направил административно нарушаване за дребно безчинство и потребление на циничен език на обществено място.

Той е бил арестуван в Москва, приет от съда за отговорен и арестуван за 10 дни, добавя „ Комерсант “, представен от Ройтерс.

Адвокатът на американеца отхвърли обвиняванията, че клиентът му е псувал и уточни, че по време на обиска той и брачната половинка му са били в кухнята на жилището

Анджело Джоузеф Таларико е изгубил обжалването на наложеното му наказване.

Съединени американски щати предизвестяват своите жители да не пътуват до Русия, като акцентират редица аргументи, в това число „ капацитет за тормоз и набелязване на жители на Съединени американски щати за задържане от чиновници на съветската държавна сигурност “, както и случайно използване на закона.

Войната в Украйна провокира най-тежката рецесия в връзките сред Русия и Запада от най-тежките времена на Студената война, когато Москва и Вашингтон се изправиха един против различен по отношение на разполагане на нуклеарни оръжия по време на кубинската ракетна рецесия от 1962 година

В Москва към този момент не са останали съвсем никакви американски публицисти, отбелязва Ройтерс. Евън Гершкович, кореспондент на в. „ Уолстрийт джърнъл “, беше арестуван през 2023 година за шпионаж. Пол Уилън, деец от морската пехота на Съединени американски щати, беше арестуван за шпионаж през 2020 година И двамата отхвърлят обвиняванията.

Няколко жители на Съединени американски щати са арестувани за по-тривиални закононарушения.

Американският сержант Гордън Блек беше арестуван на 2 май от полицията в съветския отдалечен източен град Владивосток по съмнение за кражба от съветската си другарка.

Друг жител на Съединени американски щати – Уилям Ръсел Никъм, получи 10 дни арест за " дребно безчинство " по-рано тази година, откакто беше открит гол навън, покрай детска библиотека.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР