Граждани в София се събраха за шествие под наслов Справедливост

...
Граждани в София се събраха за шествие под наслов Справедливост
Коментари Харесай

Шествие „Справедливост за всички“: 5 г. от убийството на Георги в Борисовата градина

Граждани в София се събраха за шествие под наслов " Справедливост за всички ". Поводът - през днешния ден се навършват 5 години от убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина.

Деветокласникът беше наръган с нож в столичния парк на 2 юни 2015 година След близо 2 години безуспешно следствие, през февруари 2017 година служителите на реда задържаха 19-годишния тогава студент по право Йоан Матев. Оказа се, че брат му е завел проверяващите до мястото, където съгласно обвиняването е хвърлил ножа, с който Георги е наръган в региона на сърцето.

След решение на тричленен състав на Апелативен съд - София, през април упрекнатият за закононарушението Йоан Матев беше пуснат под домакински арест, което възмути околните и приятелите на починалото момче.

Гражданите са обединени и от гибелта на журналиста Милен Цветков, който загуби живота си в тежка злополука, откакто автомобилът му беше отвеян на червен светофар от дрогиран водач точно на Великден. Протестиращите показват възмущението си от обстоятелството, че и за двата случая към момента липсват съответни присъди.

Шествието стартира от мястото, където беше намушкан Георги Игнатов и продължи до Съдебната палата. Първоначално то трябваше да стигне до Народното събрание. " Целта е да се притегли вниманието на институциите и да не се не помнят сходни случаи, единствено тъй като е минало време " - разгласи уредникът на шествието за bTV.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР