Граждани се събраха на протест срещу евентуално връщане на доставките ...

Граждани се събраха на протест срещу евентуално връщане на доставките

Протести заради Газпром пред президентството

Граждани се събраха на митинг против вероятно връщане на доставките от „ Газпром “. Протестът, който е под надпис „ България - самостоятелна от "Газпром ", се провежда от "Демократична България " (ДБ) в обществените мрежи.

На площада пред президентството участниците в митинга скандираха: „ Оставка “, „ Мафията вън! “ и „ Тук не е Москва “. Протестиращите носеха плакати против "Газпром ", българското знаме и знамето на Европейски Съюз. В митинга се включиха народни представители от Демократична България."С всички свои дейности досега служебният кабинет демонстрира, че сменя геополитическата посока на България и ни води към взаимозависимост от “Газпром”, саботирайки енергийната диверсификация на страната ", се показва в анонса за протестните дейности в обществената мрежа.

"Най-ценното нещо, реализирано от кабинета "Петков ", е скъсването на връзките с "Газпром ". Г-н Радев, сега не можем да ви махнем, имате два месеца, в които да кукловодите едно служебно държавно управление ", съобщи един от ораторите от трибуната на митинга, след което последваха викания: "Долу Радев! ""В момента е доста значимо да не допуснем това държавно управление да взима предателско решение за България ", настояха протестиращите на площада.

Мартин Димитров, депутатот Демократична България в 47-ото Народно събрание, съобщи от трибуната, че "това е нашата страна и не може повече едни и същи хора да ни връщат обратно ".

"Време е да продължим напред, цяла Европа търси различен газ и на фона на това България стартира да се връща обратно. Бяхме най-зависимите от съветски газ и те желаят да ни върнат тъкмо там ", сподели той.

Източник: vesti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg