Граждани се събраха на протест пред президентството, за да заявят,

...
Граждани се събраха на протест пред президентството, за да заявят,
Коментари Харесай

Протест пред президентството след призива на Радев ПП-ДБ да не изпълнят мандата

Граждани се събраха на митинг пред президентството, с цел да заявят, че България е парламентарна република и пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО.

Повод за него е вчерашната невиждана изява на Румен Радев, който, връчвайки втория мандат за сформиране на държавно управление, атакува обединението ПП-ДБ и си разреши да каже, че мандатът не би трябвало да се осъществя и го връчва единствено тъй като по този начин се постанова по конституция. Протестът се провежда посредством „ Facebook “, където над 7000 души са написали, че ще участват. В групата написа, че президентът от дълго време не работи в интереса на българското общество, а за съветските ползи. Протестиращите пишат, че няма да разрешат страната ни да се трансформира в Беларус.

Пред президентството стачкуващите веят български флагове, знамето на Европейски Съюз, както и украинския байрак.

" Фуражка – самальот Масква ", " Аз не съм червен, аз съм Румен ", " ПРЕZИД-END ", гласят протестните плакати. А жителите скандират: " Тук не е Москва! ", " Радев е изменник " и " Оставка ". На митинга има проведена подписка за импийчмънт на президента Румен Радев.

По-рано от Политическа партия обявиха, че поддържат митинга.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР