Граждани се събраха на мирен протест в подкрепа на правителството

...
Граждани се събраха на мирен протест в подкрепа на правителството
Коментари Харесай

Протест в защита на правителството, Петков се присъедини

Граждани се събраха на кротичък митинг в поддръжка на държавното управление на площад „ Свети Александър Невски “. На него участват представители и от сдружението „ БОЕЦ “. Исканията на стачкуващите са: България без корупция; да няма обединяване сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Възраждане " и "Има подобен народ ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Към митинга се причисли и бащата на премиера Кирил Петков.

"Ние сме тук поради нашите деца ", съобщи той и изрече цялостна поддръжка, като уточни, че застава зад сина си.

Гражданите държат български флагове. В региона има засилено полицейско наличие, а придвижването е спряно.

Пред Народното събрание има митинг против държавното управление, проведен от „ Възраждане “.

Към митинга в поддръжка на държавното управление се причислиха

министърът на превоза Николай Събев, Арман Бабикян, Александър Кьосев, Калин Янакиев.

Парламентаризмът в България е последната отбрана за това, което може да се случи на следващия ден. Утре концепцията е да дойдат нови избори. Това не е желанието на хората. С рухването на държавното управление ще си отиде и Народното събрание. Това значи, че всички законопроекти, които подготвяхме, ще отпаднат, разгласи депутатът от "Демократична България " Елисавета Белобрадова.

Премиерът Кирил Петков и досегашният ръководител на Народното събрание Никола Минчев още веднъж се причислиха към митинга .

Те разговаряха и се ръкуваха с жителите, след което още веднъж им благодариха за поддръжката. "Аз имам вяра, че ще променим България и никой не може да ни спре ", сподели Петков.

Малко преди да се причисли към митинга в поддръжка на държавното управление министър председателят се появи на този против ръководството му ,

проведен от „ Възраждане “. Там той съобщи следното: „ Две трети би трябвало да има болшинство, с цел да бъде заменен Гешев и някой да реши да го смени. Докато ГЕРБ и Движение за права и свободи са там, тези две трети са мираж. Ако не създадем същинска смяна, няма по какъв начин да се случи. Мислите ли, че в случай че падне това държавно управление, на Гешев няма да му е по-добре. За Гешев имаме обща цел ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР