Граждани се събраха до северния вход на Народното събрание на

...
Граждани се събраха до северния вход на Народното събрание на
Коментари Харесай

Протест срещу хартиената бюлетина се провежда в момента


Граждани се събраха до северния вход на Народното събрание на акция „ Чували с бюлетини “ против измененията в Изборния кодекс. Акцията е проведена от „ Изправи се, България “, като майките от „ Системата ни убива “ са също деен участник.

„ Дойдохме тук, с цел да се противопоставим на наглия опит на олигархията да си върне контрола върху страната посредством връщането на хартията. Жалко е, че Нинова вкарва Българска социалистическа партия в един впряг с ГЕРБ и Движение за права и свободи и сподели същинското си лице, че 7, 8 месеца е било превземка, че партията ѝ е част от смяната “, съобщи за Българска телеграфна агенция Мая Манолова. Според нея „ със зачеркването на машините и на електронното гласоподаване връщат Борисов “.
 Протест против хартиената бюлетина Снимка: Българска телеграфна агенция
Ние ще се включим в митинга следобяд, само че в този момент това е метод да държим депутатите будни и с ясното схващане, че хората просто няма да позволен този „ атентат против демокрацията “, сподели Манолова. По думите ѝ връщането на хартията е връщане на кражбата на избор, на операциите, на преправените протоколи, на пазаруването на гласове, на купувания избор.
 Протест против хартиената бюлетина Снимка: Фексбук
Според Манолова машините са били превърнати в елементарна машинария, която би трябвало да бъде изпратена за скрап, тъй като разписките от машините не са бюлетини. Прах в очите на хората е видеонаблюдение без записи, тъй като даже и да видиш по какъв начин се фалшифицира избор, ти не можеш да го докажеш, означи Манолова. По думите ѝ не е станало ясно за какво се анулира Общественият съвет, за какво се санкционират българите в Западна Европа и Америка, които по-трудно ще вършат секции, за какво се поставя кръст на електронното гласоподаване.

 Протест против хартиената бюлетина

Въпросът е за какво не се занимават с приходите на хората, с енергийно бедните, със скъпите дърва за огрев, цените на храните, а се занимават със своето „ връщане през служебния вход на Народното събрание назад в ръководството на страната “, добави Манолова.

Протест против връщането на хартиената бюлетина се провежда и тази вечер в София от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократинча България “. Той ще стартира в 18.30ч.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР