Граждани се присъединиха към "София Прайд 2022". Шествието в подкрепа

...
Граждани се присъединиха към "София Прайд 2022". Шествието в подкрепа
Коментари Харесай

София Прайд за 15-и пореден път в столицата

Граждани се причислиха към "София Прайд 2022 ". Шествието в поддръжка на ЛГБТИК+ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс, интерсекс и куиър хора) се организира за 15-и следващ път под надпис „ Горди да бъдем “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитието протича при засилена полицейска защита.

Заради афиш с надпис „ Да запазим децата от разврата “ двама жители бяха изведени

на разстояние от органите на реда. Извеждането им бе приветствано от хората, събрали се за събитието.

С пъстри облекла и цветни коси почитателите на "София Прайд " извършиха градинката при паметника на Съветската войска още в ранния следобяд .

За концерта при паметника пяха Камелия, Папи Ханс, Дара Якимова, Прея и други Организаторите напомнят, че предходната година шествието е събрало над 10 хиляди души.

И тази година прайдът ще се съпътства от редица онлайн и присъствени културни и спортни събития

в границите на "София Прайд Артс ", "София Прайд Филм Фест " и "София Прайд Спорт ". Заради войната в Украйна, уредниците оповестиха, че ще дарят част от приходите за прайда в Киев.

По-рано през днешния ден в столицата се организираха и две събития в отбрана на обичайното християнско семейство.

Тази година Походът на фамилията се сля с Шествието за свободата на фамилията в градинката при църквата „ Света Неделя “ в София. Поздрав към участниците насочиха и от Българската православна черква. Събралите се жители изрекоха дружно молитвата „ Отче наш “. Ивайло Тинчев, ръководител на Националната асоциация "Поход за фамилията " и уредник на събитието за София описа пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, че с похода насочат обръщение в поддръжка на обичайното семейство.

„ Това е естествената среда за раждане, развъждане и образование на децата. Също по този начин желаеме да покажем на фамилиите, че е добре да прекарват повече време дружно, да отделят повече време за децата си и да ги учат на християнските и фамилни полезности. Това са любов, поддръжка, отбрана на фамилията “, сподели Тинчев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР