Граждани се оплакаха от нередовен график на градски транспорт по

...
Граждани се оплакаха от нередовен график на градски транспорт по
Коментари Харесай

Граждани и превозвачи с двегодишно разногласие: Изпълняват ли се разписанията на късни рейсове

Граждани се оплакаха от неточен график на градски превоз по маршрута Асеновград-кв. „ Долни воден “. Късните автобуси от 19:30 до 21:00 на линия № 4 не се извършват по разписание към този момент две години, настояват локални пред TrafficNews . По техни думи неведнъж са били сигнализирани както транспортната компания „ Автотранс Чолаков “, благосъстоятелност на Димитър Чолаков, по този начин и Община Асеновград. Според жалбоподателите обаче досега няма нито подобаващ отговор, нито подхванати дейности.

„ В продължение на двe години съвсем всяка неделя, както и някой дни през седмицата, последните курсове в посока център не се извършват постоянно. В посочения часови интервал липсва рейс, който да върви по избрания маршрут - да идва в кв. " Долни Воден” и назад към града, въпреки същото разписание да е в съгласие с Община Асеновград “, разяснява асеновградчанинът, съгласно който липсва какъвто и да било надзор от страна на властта.

Последната обстановка, в която жителят още веднъж висял на спирка без да минава автобус, се случила на 27 март:

„ Снощи по посочената линия в 20:10 ч. от кв. ”Долни Воден” нямаше автобус. Веднага набрах на персоналния мобилен номер господин Димитър Чолаков, с цел да алармирам за казуса. Той се опита да ме убеди, че това не е по този начин, защото той бил в Асеновград и бил видял въпросния рейс в посочения час. Декларирам напълно отговорно, че това не дава отговор на фактическата конюнктура, за което имам и очевидец “, разяснява читателят на TrafficNews .

Наш кореспондент се свърза с транспортния началник Димитър Чолаков . По негови думи сигналът на жителите не дава отговор на истината , защото графиците на рейс № 4 се извършват постоянно.

„ Един господин непрекъснато се заяжда и подава сигнали против нас. Няма причина в това, всички автобуси са постоянни. Каквото разписание е обещано – такова се извършва. Няма понижени курсове. Ако е имало несбъднат курс, то това е станало поради повреда или друга непредвидена обстановка “, съобщи шефът на „ Автотранс Чолаков “.

От Община Асеновград пък показаха, че по сигнал на същия жител, жалил обслужването от транспортната компания, са осъществени две инспекции през миналите две години .

„ Договорът, подписан с " Автотранс Чолаков ", е от 2018 година Автобусите минават по маршрута на всеки 20 минути, като последният от квартал " Долни Воден " за квартал " Изток " е в 20:50 ч. Регулярни инспекции се вършат по всички автобусни линии, като последната по упоменатата нагоре линия е от предишния месец. По подадените от лицето тъжби през 2020 година са осъществени инспекции. По актуалната тъжба също ще бъде осъществена инспекция и при положение, че се откри нарушаване, ще се подхващат наказания, според контракта “, обявиха от Общината.

От пресцентъра на локалната администрация допълниха, че при първата инспекция не са били открити нередности и рейс е пристигнал по разписание.

При втората инспекция обаче – автобус по този начин и не дошъл. Като глоба транспортната компания получила писмо. В отговор от „ Автотранс Чолаков “ обяснили, че неизпълнението на курса е вследствие зародила повреда.

Общината следва да извърши още една инспекция по последния сигнал от 27 март.

Припомняме, че името на транспортния необут бе спрегнато в няколко абсурда през последните месеци. След следствие на TrafficNews бяха осъществени инспекции от Икономическа полиция, поради което Димитър Чолаков, в качеството на шеф на „ Автотранс 2000 “ бе привикан на разпити.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР