Граждани, родители и юристи се обявиха против разрушителни политики по

...
Граждани, родители и юристи се обявиха против разрушителни политики по
Коментари Харесай

Нямаме нужда НПО да посредничи между нас и децата ни, категорични родители

Граждани, родители и адвокати се оповестиха срещу разрушителни политики по повод българските обичаи в фамилията. Неправителствените организации основават политики за фамилията и ги лобират в Народното събрание, без да са наясно с потребностите на фамилиите. Не се зачитат и неприкосновените права на родителите.

Това обвиняване насочи на конференция в Българска телеграфна агенция юрист Виктор Костов. По негови наблюдения фамилията се третира като форма на обгрижване от страната и богато финансиране от страна на НПО-та, които целят да се приближат с страната.

Един от главните проблеми, съгласно него, е неналичието на диалогичност сред обществото и институциите.

Нямаме потребност от Неправителствени организации като медиатори сред нас и децата ни, безапелационни бяха правозащитниците. Според тях е безусловно неприемливо да се подават анонимни сигнали до Агенцията за протекция на детето, в резултат на което деца да се лишават непозволено от фамилиите им.

Благотворителни организации се възползват от публичното си въздействие и връзките с властта, когато възникне рецензия от страна на цивилен придвижвания и вместо да пазят човешки права, интензивно потискат гражданските придвижвания. Правата на индивида са единствено тези, които тях ги интересуват, сподели Костов по адрес на Български Хелзинкски комитет.

" Националната тактика на детето на процедура опълчва детето на неговото семейство. Може би има положителни моменти, само че те са доста малко спрямо цялостната философия на тези документи ", счита Костов.

Той посочи, че има съществено външно финансиране поради българските задължения към интернационалните организации и това е повода за радикалното вмешателство в българското семейство.

Кирил Веселински е бил арестуван от полицията поради основана листовка с рецензия към Държавната организация за протекция на детето.

В едно свободно общество би трябвало да има независимост на изложение, а в един миг заради обстоятелството, че е основал графично листовка бива арестуван, възмути се неговият бранител Виктор Костов. По думите му държавните органи не служат на обществото и недоволството на жителите не се трансформира в катализатор на позитивни промени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР