Граждани протестираха в понеделник вечерта в центъра на София срещу

...
Граждани протестираха в понеделник вечерта в центъра на София срещу
Коментари Харесай

Протест срещу застрояването на Черноморието

Граждани стачкуваха в понеделник вечерта в центъра на София против противозаконното строителство по Черноморското крайбрежие. Те настояха да запазим природата си от бетона и за унищожаване на градежите на Алепу и в местността Поляните край Синеморец.

Протестиращите упорстват също за смяна на предназначението на пясъчните дюни в предпазена зона Камчия, които сега са урбанизирана територия и попадат в частни парцели.

Протестът потегли от паметника на Алеко Константинов на бул. " Витоша ", откъдето стартира шествие в центъра на София. Протестиращите се насочиха към постройката на Министерски съвет, след което демонстрацията продължи в посока Орлов мост, като към 20 часа протестиращите блокираха кръстовището.

" Всички желаеме природа и не желаеме бетон по Черноморието. Най-вече съм тук, с цел да поддържа настояването за мораториума върху строителството по Черноморието и за обединен указател на дюните в България, с цел да могат те да бъдат дейно предпазени ", сподели една от участничките в митинга, представена от БНР.

" България име огромен запас и той е нашата природа. И не можем да оставим да бъде унищожена. И никой не желае тези големи комплекси, не желаят бетон, просто хората са затъжняли за природа, а такава не остана ", разяснява различен протестиращ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР