Граждани протестираха пред Народното събрание срещу ратифицирането на Конвенцията на

...
Граждани протестираха пред Народното събрание срещу ратифицирането на Конвенцията на
Коментари Харесай

Протест срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция се проведе пред Народното събрание

Граждани стачкуваха пред Народното събрание против утвърждението на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулска спогодба. С плакати " Не на конвенцията, която разрушава фамилиите и детските души " стачкуващите показаха позицията си. „ Едно от главните неща, които би трябвало да обясняваме на всички е, че тази спогодба афишира едно - че сякаш се бори против насилието над дамите, а на процедура тя се бори против българския народ, бори се против българските деца, бори се против нашето бъдеще “, изясни жител пред БНР.

Протестиращите са безапелационни, че приемането на документа ще докара до подриване на християнските и човешките полезности.

„ Протестирам, тъй като съм българка - по тази причина нося българския трикольор. И тъй като нося признака на вярата - подкрепям напълно Българската православна черква “, съобщи недоволна жена.

„ Тази спогодба цели унищожаването на българския народ. Тя е рискова за бъдещето на България, за нейните деца. Тя формулира понятия за пол, построени на визията за джендър и обществени функции, които отхвърлят обичайното, възприето от всички нас разбиране, визия за връзките сред мъжа и дамата. Тя не пази дамата, а пази половия сътрудник - дамата в хомосексуалните връзки “, добави различен.

„ Какъв референдум, какво разискване? Ние към този момент я обсъдихме, 100 пъти я прочетохме и видяхме, че това е извънредно огромно зло за българските обичаи, за източно-православната ни религия, за нас като хора, за децата ни.

Искаме да защитим нашите деца, тъй като тези дечица не да се откриват момиче към момиче и момче към момче, а да са в действителност същински другари в учебно заведение “, споделиха още протестиращите.

Противниците на документа пазят тезата, че той ще докара до въвеждане в българското законодателство на понятия за пол, друг от мъж или жена и ще сътвори опция за легализиране на еднополовите бракове. Ратифицирането на конвенцията се поддържа от партия ГЕРБ, а срещу са Обединените патриоти и Българска социалистическа партия. Миналата седмица левицата внесе искане в Народното събрание за привикване на референдум по противоречивата тематика.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР