Граждани поискаха и тази вечер оставката на правителството и на

...
Граждани поискаха и тази вечер оставката на правителството и на
Коментари Харесай

И тази вечер граждани поискаха оставката на правителството и главния прокурор

Граждани желаеха и довечера оставката на държавното управление и на основния прокурор. Хората означиха, че митинги против държавното управление има от средата на предходната година и към този момент се вършат 200 дни.

В организацията на митинга вземат участие разнообразни неправителствени организации и политически субекти, както и жители от няколко градове и региони на България. За известно време пред постройката на Министерския съвет породи напрежение сред стачкуващите, които желаеха да влязат в постройката на държавното управление, и полицията, само че съществени конфликти нямаше. Протести имаше и пред Съдебната палата, като за известно време беше спряно придвижването в центъра на столицата.

Отец Дионисий се изрече сериозно за позицията на медиите към протестните манифестации и прикани те да продължат до деня на изборите за Народно заседание - 4 април. Той изрази подозрение в истинността на описите на работа "ГРАО ", на ЦИК и на Министерство на вътрешните работи за броя жителите, имащи право на глас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отец Дионисий изиска и оставката на изпълнителния шеф на "Информационно обслужване " Михаил Константинов. Искаме почтени, демократични избори, които да не се провеждат от партия ГЕРБ, тъй като ръководещите ги манипулират, сподели отеца. Той добави, че през ноември би трябвало да има изключителни парламентарни избори, които да се създадат дружно с изборите за президент, и издигна лозунга "Гласувай, а не пасувай! "

С апел за оставка излезе и Ренета Инджова, някогашен длъжностен министър председател на България в средата на 90-те години. "Поздравявам българския народ, че излъчи своите герои през тези 200 дни на митинги. Имаме единствена задача - "Борисов - долу ". Ако той прави изборите, ще ги подреди, и по тази причина до последния ден - оставка и почтена присъда ", съобщи Ренета Инджова.

Ние нямаме обективен съд и обществена отбрана - ние не сме жители, ние сме плебеи, сподели още Ренета Инджова. Тя се изрече сериозно към бизнеса, който не се включва в митингите, тъй като чака помощи от премиера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР