Граждани питат къде отиват паветата, които се премахват заради ремонта

...
Граждани питат къде отиват паветата, които се премахват заради ремонта
Коментари Харесай

Граждани питат къде отиват паветата от Гръцката махала, кметът отговори

Граждани питат къде отиват паветата, които се отстраняват поради ремонта на улици в Гръцката махала.

Това видя Varna24.bg във фейсбук-групата " Спаси Варна ", където са оповестени и фотоси. Ето цялостния текст (публикуваме го без редакторска намеса):

Изкъртват и извозват неизвестно къде паветата на ул. " Хан Аспарух " в Гръцка Махала.

Навсякъде в Европа,включително и в София, павираните улици се резервират и поддържат.

Паветата са културна и историческа полезност, да не приказваме, че са по-скъпи от асфалта и не затоплят околната среда толкоз.

Само тук във Варна се изкъртват, с цел да се постави фино асфалтче от горната страна.

И най-голямото безсрамие е че се товарят на самосвали и се прибират някъде.

На въпрос към служащите, получаваме отговор че " техническия " го нямало и не знаели, те единствено товарят и отпътуват.

Това е подигравка с града ни, с Варненци и демонстрира тоталното безхаберие и незначителност на хората, ръководещи града ни, огромна част от които даже не са Варненци.

Днес кметът Иван Портних даде изясненост по проблема. Паветата, които се отстраняват от улица " Хан Аспарух " ще бъдат в склада на Общинско дружество " Инвестиционна политика ". Така през годините се е работило и с други павета, отстранени от улиците на града. Те се складират и при потребност - за възобновяване на улици, се употребяват, изясни той.

Относно сигналите, че на прясно възобновения път за " Виница " има доста пътни знаци, кметът изясни, че те са сложени по отношение на условията за пътна сигурност.

На въпроса: " Защо липсва и част от тротоара по възобновеното трасе? ", кметът отговори, че липсва Подробен устройствен план на парцели, с които граничи пътя, и това е повода. След като проектите бъдат признати, то ще се пристъпи към доизграждане на тротоарите, изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР