Граждани от българска народност от седем държави ще могат да

...
Граждани от българска народност от седем държави ще могат да
Коментари Харесай

Облекчават кандидатстването в университети за граждани от българска народност

Граждани от българска националност от седем страни ще могат да аплайват в български университети , без значение дали са придобили българско поданство, или имат позволение за непрекъснато престояване у нас.

Това планува признато от държавното управление изменение в Постановление № 103, което регламентира реда за банкет на студенти от българската диаспора в Албания, Казахстан, Косово, Молдова, Северна Македония, Сърбия и Украйна. В този акт се регламентира просветителната активност измежду българите в чужбина.

Предвижда се освобождение от такси за кандидатстване и за образование на признатите по реда на Постановлението докторанти от въпросните седем страни.

В друго Постановление - № 228, по което се одобряват жители на Северна Македония, се вкарват промени, с които за първи път се регламентират организацията и координацията на приема на студентите и докторантите. Студентите се одобряват посредством конкурс по документи или посредством един или няколко изпита според от специалността , за която аплайват. Изпитите се организират от Министерството на образованието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР