Граждани от България, Италия, Испания, Гърция и Унгария споделят за

...
Граждани от България, Италия, Испания, Гърция и Унгария споделят за
Коментари Харесай

Българите са сред най-засегнатите финансово в ЕС от пандемията

Граждани от България, Италия, Испания, Гърция и Унгария споделят за най-вече финансови проблеми по време на пандемията, сподели изследване на Европейския парламент измежду жителите на Европейския съюз. Общо към 58% от интервюираните са декларирали, че са срещнали финансови усложнения по време на епидемията, оповестява БГНЕС.

Датчаните, нидерландците, шведите, финландците и австрийците пък са изпитали минимум проблеми по време на пандемията,.

Гражданите на Европейски Съюз, които оповестяват за финансови проблеми, се оплакват най-много от загуба на приход (30%), безработица (23%), неспособност да заплащат наем или заеми (14%), а 9% декларират, че имат проблеми с пазаруването на храна за „ обикновено битие “.

Един на всеки 10 европейци, изправени пред финансови проблеми по време на пандемията, декларира, че е потърсил финансова помощ от семейство или другари, а 3% са декларирали, че са изправени пред банкрут.

Цели 69% от интервюираните от Европейския парламент са се застъпили за по-силна роля на Европейски Съюз за разрешаване на пандемичната рецесия, като най-голяма е поддръжката на тази концепция в Португалия и Ирландия, а най-ниска – в Чехия и Швеция.

Шест от 10 респонденти считат, че държавите-членки не са посочили задоволително взаимност по време на пандемията, а 22% споделят, че са напълно недоволни от проявата на взаимност в Европейски Съюз. Италия, Испания и Гърция са най-недоволни, а ирландците, нидерландците и датчаните са най-подкрепящи европейската взаимност.

Трима от четирима респонденти споделят, че са “чували, виждали или чели ” за ограниченията, които Европейски Съюз подхваща в отговор на пандемията, а една трета от тях споделят, че знаят какви са ограниченията. Половината (52%) от европейците, осведомени с ограниченията на Европейски Съюз, признават, че не са удовлетворени от направеното досега. Най-недоволни са Италия, Испания и Гърция, следвани от Австрия и България.

Сред 42%, които са удовлетворени от отговора на Европейски Съюз на пандемията, множеството са нидерландци, финландци и датчани, сочи изследването на Европейския парламент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР