Граждани на Русе организират днес протестен автопоход с искане за

...
Граждани на Русе организират днес протестен автопоход с искане за
Коментари Харесай

Русе и Перник протестират днес с искане за чист въздух

Граждани на Русе провеждат през днешния ден протестен автопоход с искане за чист въздух. Перничани също ще се включат в самодейност за по-чист въздух.
Русенци ще се съберат в 11 ч. пред Паметника на Альоша в града, след което ще потеглят в посока граничния пукнкт " Дунав мост ". Идеята на уредниците е да се блокира придвижването и по този метод да се обърне внимание на всички европейски жители, че в Русе има проблем с чистотата на въздуха. Автопоход ще премине по улиците на града и ще стигне до Дунав мост, където протестиращите ще блокират за малко придвижването. Русенци недоволстват освен от промишленото обгазяване на града, само че и от замърсяването на въздуха поради колите и отоплението на твърдо гориво.

Перничани също ще се включат в самодейност за по-чист въздух. Началото се слага през днешния ден с концерт под наслов " Дишай Перник ". Инициативата е на група жители, обединени от желанието да работят за по-чист въздух в Пернишко.

Каузата ще поддържат локални рок групи и танцьорите от групировка " Майсторите на танца ". Сред участниците в проявата са и деца от учебното заведение в квартал " Тева " и от детската музикална школа към Двореца на културата.

На събитието ще има представители на " Грийнпийс България " и " Нулев боклук ", които ще дадат експертна информация за проблемите с въздуха и замърсяването. Ще бъде прожектиран филмът " Бунище Земя ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР