Граждани и организации ще могат да кандидатстват за финансиране на

...
Граждани и организации ще могат да кандидатстват за финансиране на
Коментари Харесай

Два спортни проекта ще получат по 4000 лева от конкурса за екообщина

Граждани и организации ще могат да аплайват за финансиране на свои хрумвания и планове в новата категория на състезанието " Екообщина ", проведен от Посолството на Франция и Френския културен институт. Наградите са две по 4000 лв., обезпечени в партньорство с " Декатлон ".

Новата категория в третото издание на състезанието е ориентирано към хора и организации (училища, Неправителствени организации, клубове), чиито планове целят да създадат спорта наличен – било то в града или навън в извънградските региони. Не е наложително претендентите да разполагат с финансовите средства за реализирането на плана или да имат подготовка за правене на план.

" Посолството на Франция в България дружно с " Декатлон " желае да отличи и открои приноса на българските жители, които непринудено отдават от времето си, с цел да насърчат другите жители – деца, младежи и възрастни – да се занимават със спорт. Практикуването на спорт е същински източник на полезности като шерването, обмена, зачитането на разпоредбите, спортсменството или себенадмогването. Ангажираността на жители, буйни фенове на спорта разрешава предаването на тези полезности сред поколенията ", оповестиха уредниците на състезанието.
Журито с присъединяване на рисковия бегач Кирил Николов-Дизела ще прави оценка високо планове, които се стремят да насърчат гражданските начинания и плановете на тези, които постоянно способстват за организирането на прояви в квартал, учебно заведение, асоциация, като разпространяват спортуването.
Проектите могат да се подават до 31 май, след което 10 финалисти ще вземат участие в семинар. Победителите ще бъдат оповестени през октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР