Граждани и организации излязоха на протест пред сградата на Регионалната

...
Граждани и организации излязоха на протест пред сградата на Регионалната
Коментари Харесай

Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна

Граждани и организации излязоха на митинг пред постройката на Регионалната ревизия по околната среда и водите във Варна . Причината - Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна организира закрито съвещание по отношение на отчета за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на капиталовото предложение за изследвания и рандеман на природен газ от находище " Спасово ", община Генерал Тошево , заяви БГНЕС.

Днес би трябвало експертният съвет на районната екоинспекция да излезе с дефинитивно решение по въпроса за рандеман на природен газ в Генерал Тошево.

 Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево Обновена
Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево

Премиерът Бойко Борисов и кметът Валентин Димитров разискаха резултатите

Припомняме, на провелия на 17 декември 2017 година референдум в община Генерал Тошево по отношение на добива на природен газ, 96% от локалното население гласоподава срещу .

Заседанието на екоинспекцията е закрито. На него присъединяване ще вземат вземат и трима представители на неправителствени организации - Андрей Ковачев, Петко Цветков и Димитър Георгиев, съобщи БНР.

Председателят на Инициативния комитет против добива на газ в Генерал Тошево Атанас Атанасов обяясни, че са в протестна подготвеност, в случай че решението не е в тяхна изгода. " Ще изчакаме комисията да си свърши работата и ще желаеме от шефа на Регионалната ревизия да ни уведоми за крайното решение. Ако бъде негативно за нас, позитивно за вложителя, тогава разгласяваме протестни дейности ", уточни той. По думите му единството решение, което обществото ще одобри, е отменяне на капиталовото желание на " Росгеоком " и отвод за даване на концесия.

 Зърнопроизводители струпаха 200 трактора в Генерал Тошево
Зърнопроизводители струпаха 200 трактора в Генерал Тошево

Пореден митинг против добива на газ в Добруджа

Припомняме и че капиталовото желание за рандеман на природен газ в община Генерал Тошево провокира голям брой митинги . Недоволството сплоти и подвигна на крайник доста земеделци, организации и поданици освен от общината, а от няколко области в страната. Главните терзания за добива на газ са, че това ще замърси околната среда и ще сложи под риск реколтата на земеделците и здравето на популацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР