Граждани и общественици в Разград отдадоха почит пред паметта на

...
Граждани и общественици в Разград отдадоха почит пред паметта на
Коментари Харесай

В Разград отдадоха почит пред паметта на Ботев и всички герои

Граждани и общественици в Разград отдадоха респект пред паметта на Христо Ботев и на героите, дали живота си за свободата на България. 

Пред паметника на поета-революционер в градския парк бяха припомнени житейският, революционният и креативният път на великия българин. 

С песни и част от безсмъртните стихове на поета, ученици на Средното учебно заведение „ Христо Ботев “ засвидетелстваха своята респект към поета-революционер – патрон на учебното заведение, в което учат. Пред паметника отекнаха и заветните му думи " Тоз, който падне в пердах за независимост, той не умира... ".

Ръководствата на общината и регионалната администрация, представители на институции, жители сервираха венци и цветя в символ на благодарност и сведоха глави пред патриота и поета, слял в едно героизъм и ария. Венец на благодарност пред паметника на поета-революционер постави и техническият шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов.

Точно в 12.00 ч. разградчани стопираха и изчакаха на място под звуците на сирените в символ на респект и поклонение към паметта на Ботев и на починалите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР