Grain LNG - най-големият терминал за втечнен природен газ в

...
Grain LNG - най-големият терминал за втечнен природен газ в
Коментари Харесай

Най-големият LNG терминал в Европа подписа 10-годишна сделка за доставки от Алжир

Grain LNG - най-големият терминал за полутечен природен газ в Европа, който се намира в Обединеното кралство подписа десетгодишно съглашение, което ще усили потенциала за предпазване и още доставки на алжирската газова компания Sonatrach на терминала Grain LNG от януари 2029 година

Това е най-големият терминал в Европа и осмият по величина в света по потенциал на резервоарите с площадка, написа Oilprice. За Grain LNG се смята, че е от стратегическо национално значение за енергийната инфраструктура на Обединеното кралство и сигурността на доставките.

Това е първото съглашение за сходен потенциал за импорт, еквивалентно на 3 милиона тона LNG годишно, от конкурентния тръжен развой на Grain LNG, който започва през септември 2023 година

Освен това Grain LNG се уголемява, с цел да съхранява и доставя задоволително газ, за ​​да отговори за над 30% от търсенето на газ в Обединеното кралство. Обединеното кралство неотдавна видя доста нарастване на вноса на LNG, защото Европа разнообрази своите източници на LNG.
 Катар подписа 27-годишна договорка за доставка на LNG за Франция
Катар подписа 27-годишна договорка за доставка на LNG за Франция

Total Energies е миноритарен сътрудник в огромни планове за разширение на добива на LNG на Катар

Междувременно в Европа - италианската енергийна компания Eni от ден на ден залага на импорт на огромни количества тръбопроводен газ и полутечен природен газ от Африка, с цел да размени доставките от Русия, която беше най-големият снабдител на газ в Европа преди войната в Украйна.

Eni беше изключително деен в обезпечаването повече доставки на природен газ за Европа от Африка и има планове в Африка, с цел да отговори на търсенето на газ в Европа при неналичието на съветски доставки по тръбопроводи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР