Графити, изобразяващо сцена, в която Уил Смит шамаросва руския президент

...
Графити, изобразяващо сцена, в която Уил Смит шамаросва руския президент
Коментари Харесай

Уил Смит шамаросва Путин върху графити в Лос Анжелис |

Графити, изобразяващо сцена, в която Уил Смит шамаросва съветския президент Владимир Путин, се появи върху постройка на Мелроуз авеню 7753 в Лос Анжелис.

Стенописът възпроизвежда случката от Нощта на Оскарите, в която Смит излезе на сцената и удари пестник водещия на церемонията Крис Рок поради неуместна смешка със брачната половинка му Джейда Пинкет-Смит. Физическите дейности бяха съпроводени от вик на Уил Смит към комика да не произнася името на жена му с шибаната си уста. В този случай Смит крещи на Путин: Не споменавай Украйна с шибаната си уста. 

Рисунката е работа на основания в Лос Анжелис махленски художник Тод Гудман, подписващ се като 1goodhombre. Както множеството улични актьори, чиито инструмент са спреят и цветовете, 1goodhombre пазеше самоличността си анонимна. С нахлуването на Русия в Украйна уличните художници в Южна Калифорния се активизираха и започнаха образна опозиция против войната и режима на Путин.

Точно тогава и Тод Гудман - с риск да бъде задържан, излезе от анонимност, с цел да се включи с лицето си в набирането на средства за украинските бежанци.

1goodhombre изясни, че е наясно с рисковете от арест или санкции за от време на време противозаконните му улични творби, само че тези опасности са нищо пред опцията да помогне. Гудман е стимулиран отчасти и от своите корени, предците му емигрират в Съединени американски щати през XIX век от региона на Украйна.

„ Въпреки че тази рисунка може да наподобява много нападателна, тя е такава, каквито са вътрешните чувства на доста хора през днешния ден. “ – споделя актьорът. Муралът от Мелроуз авеню има и QR код, посредством който подкрепящите Украйна и украинците могат да създадат и подаяние за бежанците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР