Графит на Банкси, изрисуван върху гараж в уелски град, може

...
Графит на Банкси, изрисуван върху гараж в уелски град, може
Коментари Харесай

Графити на Банкси върху гараж в Уелс ще бъдат преместени

Графит на Банкси , изрисуван върху гараж в уелски град, може да бъде изместен от управляващите , с цел да бъде съхранен и от съображения за сигурност. Хиляди хора се стичат в град Порт Толбът , с цел да видят творбата на изкуството, което се появи загадъчно върху частната постройка тъкмо преди Коледа.
 
За да бъде защитена рисунката, към нея бяха инсталирани огради. Бяха мобилизирани и служители на реда, които да стопират искащите да се снимат с нея. Градският съвет на Порт Талбот разгласява изказване, в което се споделя, че да бъде оставено творбата там, където е сега, не е практично и е приоритет да бъде непокътната и предпазена работата на международно известния неизвестен художник.
 

В изказването на Съвета, оповестено във вторник, се споделя: " Съветът предложи на притежателя на парцела опция да даде на заем на обществото за непрекъснато творбата на Банкси. Затова то ще бъде отстранено от гаража и преместено на друго уместно място , след социална полемика ".
 
" Предложихме да покрием разноските в цялостен размер - в това число и за нов гараж, само че господин Луис отхвърли предлагането за среща, с цел да разиска въпроса ", признаха от Съвета. Собственикът на гаража Иън Луис в началото отхвърли поканата да разиска опазването на картината, само че по-късно се извини за държанието си и съобщи, че е станало неразбирателство.
   1/15  2/15  3/15  4/15  5/15  6/15  7/15  8/15  9/15  10/15  11/15  12/15  13/15  14/15  15/15
Така, съгласно Съвета, бъдещето на творбата на изкуството и неговото влияние върху хората е само на притежателя на гаража. Все отново поканата за среща остава, а след извинението на Иън Луис се чака, че той ще се съгласи графитите да бъдат преместени. На въпрос за реакцията му към предлагането на съвета, той сподели: " Предпочитам да не разясня към този момент ".

Картината се появи малко преди Коледа и се счита, че тя е знак на мощно нечистия промишлен град Порт Толбът , където главната промишленост е стоманодобива.
 

Бански самичък разкри в профила си в Инстаграм, че той е създател на графитите, които е нарекъл " Сезонни поздравления ". Единият демонстрира дете с разперени ръце и шейна в снежна стихия. А на втория е изобразен сняг, който се оказва пепел от пещ за изгаряне на боклуци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР