Графикът над Европа започва да се възстановява малко по малко,

...
Графикът над Европа започва да се възстановява малко по малко,
Коментари Харесай

Пилотът Александър Богоявленски: Това е най-сериозната криза в историята на авиацията

Графикът над Европа стартира да се възвръща лека-полека, само че като цяло е много западнал. За последните 3 месеца той спадна с 85%. В международен мащаб - 70-75 на 100. Сериозна цифра. Това съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " водачът Александър Богоявленски.

"За нас, които продължихме да летим, срещите със самолети станаха извънредно редки - в случай че в естествена обстановка срещаш по 5 до 8 самолета на час, от време на време и много повече, в този момент има случаи, в които в границите на час не се разминаваш с никой ", описа водачът.

Работна група мисли по какъв начин да излезе от рецесията международната гражданска авиация

Според него това е най-сериозната рецесия в историята на авиацията.

"Подобно нещо никой в никакъв случай не е очаквал и няма по какъв начин да има сюжет по какъв начин да се развият нещата, стратегически видяно нито една самолетна компания, нито един летищен оператор, никой, работещ в тази промишленост, не е предполагал, че може да се задълбае в сходна рецесия. Всички бяха неподготвени. Лошото е, че те са неподготвени и сега, когато сходна рецесия може да се повтори ", сподели Богоявленски.

Той посочи, че доста по-голям е броят на засегнатите хора в тази промишленост. В нея работят към 100 милиона души.

"Станахме очевидци на огромни съкращения освен в авиационната сфера, само че и в обвързваните промишлености. Спокойно можем да кажем, че това е най-засегната индустриална сфера от рецесията сега, дружно с туризма ", добави Богоявленски.

Над 100 000 души в промишлеността са изгубили работата си. Покрай тях има доста хора в неплатен отпуск, други са освободени краткотрайно. Според водача възобновяване ще отнеме много дълго време - не по-малко от 2-3 години, до момента в който приближат равнищата отпреди рецесията. Той не чака в близко бъдеще ограниченията да отпаднат на 100%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР