Градус АД, чието листване на БФБ предстои, възнамерява да предложи

...
Градус АД, чието листване на БФБ предстои, възнамерява да предложи
Коментари Харесай

Градус АД ще разпределя 90% от печалбата си като дивидент

Градус АД, чието листване на БФБ следва, има намерение да предложи на акционерите си най-малко 90% от годишната облага на холдинговата компания да се разпределя като дял, считано от 2019 година

„ Смятаме, че това е заслужено и ще е от изгода за огромните и дребните акционери, като се надяваме те да се съгласят на тази стъпка. Имаме учредения да считаме, че това ще се оцени от евентуалните вложители в идното обществено предложение “ – означи Ангел Ангелов, представител на Градус АД.

Поемането на ангажимент за разпределение на дял не е открита процедура на българския финансов пазар, само че Градус АД е готово на такава стъпка, защото спецификата на бизнеса и на средата го разрешава.

Преди седмици компанията разгласи финансовите си резултати за 2017 година, които са задоволително перспективни. Отчетите демонстрират общо консолидирани доходи на Градус АД в размер на 245 834 хиляди лева и чиста облага след налози в размер на 39 825 хиляди лева Компанията остава една от най-големите компании за рандеман на месо в България и измежду трите водещи производители на разплодни яйца в Европа. Тя е преди всичко в страната по произвеждане на артикули от птиче месо с 35% пазарен дял.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР