Градското земеделие е от решаващо значение за устойчивото ни бъдеще

...
Градското земеделие е от решаващо значение за устойчивото ни бъдеще
Коментари Харесай

6 места в София с вертикално градско земеделие, благодарение на проект CityZen

Градското земеделие е от решаващо значение за устойчивото ни бъдеще и става все по-достъпно. Благодарение на план CityZen, към този момент 6 разнообразни местоположения в София разполагат с проектирани от жителите отвесни градини и се занимават с градско земеделие! 



Вертикалните градини бяха направени в границите на 2 дизайн семинара и конфигурирани на разнообразни местоположения, измежду които жилищна постройка в квартал Изток, Столична община, СофияТехПарк, супермаркета на Централния кооперативен съюз, филиал на Столична библиотека и СофияЛаб.



Заедно със особено направените отвесните градини, екипите от доброволци се снабдиха с всичко належащо – саксии и сандъчета, пръст, компост, дренаж и разсад. За ползвателите остава най-важната задача – да поставят грижи за растенията. Отглеждането им ще обогати трапезата, ще сътвори освен приятна атмосфера, само че и сплотена общественост.

Специална признателност на Инсталацията за биологично отнасяне „ Хан Богров “, която даде компост за отвесните градини! Благодарим на всички, които се включиха в самодейността и не престават да я поддържат!



Асоциация за развиване на София ще наблюдава първата годишна продукция от отвесните градини, както и резултата от резултата от градското земеделие върху хората и местата през идващите няколко месеца. Желаем триумф на ползвателите и се надяваме, че резултатът ще е напълно позитивен!

Проектът CityZen е финансиран по стратегия ИНТЕРРЕГ Европа и съфинансиран от ЕФРР на Европейски Съюз.
 Прототипи на отвесни градини показаха студенти в SofiaLab Прототипи на отвесни градини показаха студенти в SofiaLab
„ Инициативи, които карат хората да виждат ежедневни предмети към себе си и да им придават нова функционалности, са извънредно скъпи....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР