Градският транспорт в София е в риск заради пандемията от

...
Градският транспорт в София е в риск заради пандемията от
Коментари Харесай

Градският транспорт в София пред фалит, директорите - много и с високи заплати

Градският превоз в София е в риск поради пандемията от ковид, а в този момент и поради цената на енергийните запаси. Ако страната не дотира бранша - той е във банкрут. Това се случва в останалите европейски страни .

Това разяснява пред Българска национална телевизия общинският консултант от ГЕРБ Димитър Вучев. Неговият сътрудник от " Спаси София " Борис Бонев добави, че рецесията с градския превоз в столицата е от преди коронавирус пандемията и той изиска преди страната да тръгне да оказва помощ, " София да си напише домашното " .

Бонев предлага понижаване на разноските и увеличение на приходите посредством повече пътуващи, желае закриване на четирите сдружения и сливането им в едно , с което директорските постове ще намалеят от 20 на 5, да има съответна тарифна политика и улеснение на линиите, завършек на гратиса. Вучев посочи, че са правени десетки опити, само че страната отхвърля да комуникира по тематиката градски превоз със столицата .

" Това, което се случва, че за първи път кметът Йорданка Фандъкова няма тил зад себе си и не може да звънне на Бойко Борисов и да каже: " Помагай ", отговори Бонев и бе безапелационен, че не е изпълнена нито една от ограниченията. По въпроса за заплатите на шефовете в градския превоз - Вучев сподели, че е обикновено подобен шеф да взема заплата 4000 лева, Бонев го отвърна, че не е казусът в заплатата, а в това, че броя на шефовете е доста огромна . " Изобщо не е обсъждано увеличение на цената на билета ", сподели в умозаключение Димитър Вучев от ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР