Градският транспорт се превърна в най-големия душманин за пътниците в

...
Градският транспорт се превърна в най-големия душманин за пътниците в
Коментари Харесай

Терор в транспорта: Рейсове? Столичани се возят в пещи без климатик на 40 градуса

Градският превоз се трансформира в най-големия душманин за пасажерите в непоносимите жеги. Не е за поверие, само че по съществени автобусни линии при над 40 градуса на слънце, се движат остарели, очукани рейсове, в които климатик няма. Няма и никаква вентилация, убеди се кореспондент на Lupa.bg. Същата жалка картинка се вижда и в трамваи, пътуващи по централни направления в София.  
 

Излишно е да се изяснява по какъв начин се усещат столичани сред 13 и 18 часа в публичните потрошки. Докато в новите тролейбуси, автобуси и трамваи климатиците въпреки всичко работят и на цялостни обороти и пробват да наваксат жегата на открито, в рейсове като 260 и заместителят на трамвай №5 – 5 ТМ, е същинска пещ. Едва-едва, едвам се регистрира, работят и климатиците в рейс 63, който транспортира пасажери чак до " Златните мостове ".

Вероятно поради ужасната топлота вътре в мотрисата, в понеделник, жена припадна на спирка „ Бъкстон ” и се наложи кола за спешна помощ от Спешна помощ да я откара в „ Пирогов ”.



 
На цялостен гнет от страна на публичния превоз са подложени всички живеещи по бул. " Цар Борис III " в кварталите „ Бъкстон ”, „ Овча купел ”, „ Павлово ” и „ Княжево ”. Които са принудени да употребяват рейс 5 ТМ поради „ безконечния ” ремонт на релсите на трамвай Петицата. Или както саркастично означават някои специалисти - за времето, отделено за реорганизация, в Китай строят цели градове.

Та съвсем всичките рейсове 5 ТМ са разнебитени и стават само за автогробище, само че не – сега транспортират хиляди пасажери, които нямат никакъв избор. Като подарък – във въпросните мотриси вентилацията е нула, а в случай че издържиш 4-5 спирки е задоволително за топлинен удар.

Ситуацията в автобус 260 не е за разказване. В нагорещените ламарини е цялостен мор, а маршрутът е задоволително дълъг, защото вози голяма маса от пасажери – от " Петте кьошета " чак до „ Княжево ”.
     
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР