Градският съвет на Венеция одобри правила за решаване на проблемите

...
Градският съвет на Венеция одобри правила за решаване на проблемите
Коментари Харесай

Венеция ще налага глоби на проститутки и на хора, пиещи алкохол навън през нощта

Градският съвет на Венеция утвърди правила за решение на проблемите с проституцията и използването на алкохол по улиците в препълнения с туристи град, съобщи " Ройтерс ".

Ще бъдат налагани санкции на хората, които пият алкохол на открито през нощта, и на туристите, които се гмуркат в каналите или вървят разголени из града. Според новите правила проститутките може да бъдат глобявани с до 500 евро за " корист с публично пространство " и за затрудняване на трафика, до момента в който договарят с клиенти. В най-крайните случаи на антисоциално държание на туристите може да бъде подредено да изоставен града.

Венеция е хазаин на към 25 милиона туристи всяка година, от които 14 милиона прекарват единствено ден там.

" Всеки екскурзиант във Венеция би трябвало да се отнася с почитание и да схваща, че при положение на неприятно държание ще бъде изпъден от града ", сподели кметът Луиджи Бруняро.

Населението на Венеция понижа от почти 175 хиляди души след Втората международна война до към 50 хиляди през днешния ден. Местните поданици се оплакват, че градът им бива превземан от туристите, а в това време те са тези, които би трябвало да заплащат сметката. През февруари градският съвет утвърди налагането на такси за вход от 3 евро на хората, които посещават града за един ден. Очаква се сумата да се усили до сред шест и 10 евро от началото на 2020 година според от това дали сезонът е мощен или слаб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР