Градският съвет на Ню Йорк прие бюджета на мегаполиса за

...
Градският съвет на Ню Йорк прие бюджета на мегаполиса за
Коментари Харесай

Ню Йорк прие бюджет за 2021-ва с орязани средства за полицията

Градският съвет на Ню Йорк одобри бюджета на мегаполиса за 2021 година, в който финансирането за полицейското ръководство е понижено, само че не с един милиард $, колкото желаеха протестиращите против полицейското принуждение и расизма, съобщи Ройтерс.

Решението бе взето след седмици на тежки договаряния сред съвета и кмета Бил де Блазио.

Орязаният по време на коронавирусната рецесия бюджет редуцира разноските на градските организации, в това число полицията, с близо 484 милиона $ от общ действен бюджет от 6 милиарда $. Други 354 милиона $ от досегашното финансиране на нюйоркското полицейско ръководство ще бъдат пренасочени към други градски организации. Основна причина е даденото от кмета единодушие защитата на учебните заведения да бъде трансферирана от полицията на департамента на образованието.

Бюджетът бе признат при гласуването на градския съвет посредством видеоконферентна връзка малко преди среднощ през вчерашния ден локално време с 32 гласа "за " при 17 "против ". Пред празната постройка на общината се бяха събрали повече от 1000 стачкуващи, които упорстваха за стесняване на разноските за полицията, която считат за насилническа и расистка.

Коронавирусната пандемия лиши живота на над 23 000 поданици на Ню Йорк и понижи с 9 милиарда $ приходите в бюджета. Това докара до понижаване на разноските за градските организации, а кметът предизвести, че може да освободи 22 000 общински чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР