Градският съвет на Ню Йорк прие бюджета на мегаполиса за

...
Градският съвет на Ню Йорк прие бюджета на мегаполиса за
Коментари Харесай

Орязаха средства за полицията в Ню Йорк

Градският съвет на Ню Йорк одобри бюджета на мегаполиса за 2021 година, в който финансирането за полицейското ръководство е понижено, само че не с един милиард $, колкото желаеха протестиращите против полицейското принуждение и расизма, съобщи Ройтерс.

Решението бе взето след седмици на тежки договаряния сред съвета и кмета Бил де Блазио.

Орязаният по време на коронавирусната рецесия бюджет редуцира разноските на градските организации, в това число полицията, с близо 484 милиона $ от общ действен бюджет от 6 милиарда $. Други 354 милиона $ от досегашното финансиране на нюйоркското полицейско ръководство ще бъдат пренасочени към други градски организации. Основна причина е даденото от кмета единодушие защитата на учебните заведения да бъде трансферирана от полицията на департамента на образованието.

Срещу небостъргача на Тръмп в Ню Йорк ще има голям надпис "Животът на чернокожите е от голяма важност "

Бюджетът бе признат при гласуването на градския съвет посредством видеоконферентна връзка малко преди среднощ през вчерашния ден локално време с 32 гласа "за " при 17 "против ". Пред празната постройка на общината се бяха събрали повече от 1000 стачкуващи, които упорстваха за стесняване на разноските за полицията, която считат за насилническа и расистка.

Коронавирусната пандемия лиши живота на над 23 000 поданици на Ню Йорк и понижи с 9 милиарда $ приходите в бюджета. Това докара до понижаване на разноските за градските организации, а кметът предизвести, че може да освободи 22 000 общински чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР