Градският съвет на Каламата реши да прекрати пилотната си програма

...
Градският съвет на Каламата реши да прекрати пилотната си програма
Коментари Харесай

Гръцкият град Каламата спря 5G мрежата си заради страх от стерилитет

Градският съвет на Каламата реши да приключи пилотната си стратегия за 5G с претекста, че може да съставлява заплаха за здравето и провокира съществени рецензии в Гърция, оповестява " Грийк рипортър ".

Във време, когато останалата част от земното кълбо е в разгара на четвъртата софтуерна гражданска война и огромните градове по света вкарват 5G интернет, Каламата като че ли обръща часовника обратно и се предава на технофобия .

Каламата щеше да е първият гръцки град с 5G мрежа . След развълнуван тричасов спор решението за прекъсване на програмата е признато с 16 гласа " за ". Мнозинството, които стачкуваха против модерните безжични технологии, настояват, че популацията на града ще се трансформира в морски свинчета , с вероятни съществени последици за публичното здраве , в това число, както споделят някои, по отношение на коефициента на плодовитост и стерилитет.

Листовка , публикувана в града преди гласуването , твърди, че " използването на високи равнища на лъчение ще трансфорат в " неплодовити " жителите на Каламата, в допълнение на другите неподходящи въздействия върху здравето, и ще има фрапантен резултат върху нашия град , затова способства за цялостния демографски проблем на Гърция . "

Гражданите , присъстващи на съвещанието на Съвета , посрещнаха резултатите от гласуването с овации , заявявайки, че това е " първа победа ".
 5G мрежите – икономическият гръбнак на бъдещето цифрово общество на Европейски Съюз
5G мрежите – икономическият гръбнак на бъдещето цифрово общество на Европейски Съюз

В заключенията се акцентира, че 5G мрежата ще бъде част от решаващата инфраструктура

Телекомуникационната компания зад пилотната стратегия , изрази своето отчаяние от решението на Общинския съвет. В изказване се споделя, че " технофобията и цифровата неначетеност заплашват да ни върнат десетилетия обратно ".

Компанията добавя , че макар че всички признават, че четвъртата индустриална гражданска война , включваща развиването на оптични мрежи от ново потомство и 5G, към този момент е почнала и Гърция " може да изпусне влака . "

" Страната ни се нуждае от вложения , има потребност от вероятност, визия и увереност, с цел да спре приключването на мозъци ", добавя компанията.

70 000-те жители на града в южен Пелопонес не са сами в страховете си от 5G мрежата , макар че няма доказателства за негативни последствия за здравето, свързани с новата информационна система .
 България ще има
България ще има " умни " градове с 5G мрежа през 2020 г, дава обещание Желязков

Той акцентира, че киберсигурността е един от най-важните аспекти на новата технология
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР