Градският съвет на град Мариупол в Донбас, който е под

...
Градският съвет на град Мариупол в Донбас, който е под
Коментари Харесай

Започва вторият опит за евакуация на цивилните от Мариупол

Градският съвет на град Мариупол в Донбас, който е под контрола на украинската страна, разгласи възобновяването на евакуацията на популацията по филантропични коридори, съобщи ТАСС. „ В Мариупол от 12:00 ч. (13:00 ч. московско време) стартира евакуацията на цивилното население “, оповестява градският съвет на Мариупол в своя Telegram канал. „ Според информация на Координационния център под управлението на началника на Донецката регионална гражданско-военна администрация Павел Кириленко, през днешния ден, 6 март, от 10:00 до 21:00 часа (11:00 до 22:00 московско време) ще бъде открит режим на тишина “, предадени на градските управляващи.

От градския съвет още веднъж оповестиха, че евакуацията ще бъде осъществена в Запорожие, което е под контрола на украинската страна. Маршрутът Мариупол – Портовское – Мангуш – (заобикаляйки Николски) Република – Розовка – Белмак – Раждане – Орехов – Запорожие е определен за филантропичен „ зелен “ кулоар “, се споделя в известието.

Властите прибавиха, че ще може да се напусне града с персонален превоз или като част от обезпечена от общината колона рейсове. Начело на колоната ще се движат представители на Червения кръст, отклоняването от маршрута по филантропичния кулоар е строго неразрешено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР