Градският съвет на БСП-София ще гласува тази вечер дали общинските

...
Градският съвет на БСП-София ще гласува тази вечер дали общинските
Коментари Харесай

Председателят на СОС е заложник на битката на Нинова с Иван Таков

Градският съвет на БСП-София ще гласоподава довечера дали общинските съветници от партията да поддържат на следващия ден за ръководител на СОС кандидат от ПП-ДБ-СС, в случай че той получи необятна поддръжка и от други партии. Предишното решение на столичните социалисти даваше мандат на съветниците да гласоподават за претендент, единствено в случай че той получи цялостна поддръжка от всички партии

 

Така сред " необятна " и " цялостна " поддръжка виси шансът СОС да има най-малко краткотраен ръководител и да стартира работа всъщност.

 

Защото партиите в съвета са като скачени съдове и никой не дава поддръжка за Цветомир Петров (или различен претендент на ПП-ДБ-СС), в случай че не вземат участие и другите. Подкрепят ли тази вечер болшинството от 70 столични социалисти водача си Иван Таков за поддръжка за краткотраен ръководител, ГЕРБ също ще даде рамо, както и тримата от Синя София и Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация. Според неофициалната информация най-малко четирима от Възраждане - с изключение на към този момент отделилия се Иван Алексиев, ще вземат участие в общата поддръжка, без значение от позицията на водача си Деян Николов. 

 

Лидерът на БСП-София - Иван Таков

Против остават и тримата съветници от Има Такъв Народ. Ваня Григорова, която е част от групата на Българска социалистическа партия в СОС, само че не е член на партията, няма да гласоподава " за ", разгласи самата тя преди дни, то акцентира, че има консенсус и на 8 февруари най-вероятно ще бъде определен ръководител. 

 

Веднага след тв присъединяване й, от централата на Българска социалистическа партия оповестиха, че партията не води договаряния за болшинство в СОС.  " Напомняме, че груповият орган Градски съвет на БСП-София взе решение да не се взе участие в такова болшинство и да се издигне наш претендент за ръководител на СОС - Диана Тонова. Националният съвет на Българска социалистическа партия удостовери това решение. Няма смяна в позицията ни “, размахаха пръст хората на Нинова. 

 

ГЕРБ не взе участие в сглобки и заварки в СОС, реагираха незабавно и от партията на Бойко Борисов. 

 

Лидерът Корнелия Нинова е против усилията на ръководителя на БСП-София Иван Таков да се откри решение на казуса, тъй като се опасява, че той може да стане прекомерно мощен и да заплаши поста й, в случай че се кандидатира за него, обясниха от " Позитано " 20.  Тя обаче трудно може да се опълчи на цялото градско управление в столицата, в случай че то застане зад  Таков, настояват източниците ни. 

Инфо: offnews.bg

Тагове: БСП-София Иван Таков Корнелия Нинова председател на СОС Столичен общински съвет
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР