Градският съд гледа делото срещу Йоан МатевСофийски градски съд (СГС)

...
Градският съд гледа делото срещу Йоан МатевСофийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Градският съд гледа делото срещу Йоан Матев

Градският съд гледа делото против Йоан Матев
Софийски градски съд (СГС) ще заседава във вторник, 22 януари, по делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Йоан Матев е съден за убийството на малолетния Георги в Борисовата градина. Тежкият случай стана на 2 юни 2015 година и раздруса българското общество със своята свирепост.

БГНЕС напомня, че през ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт против Йоан Матев. Процесът против него стартира през февруари.

Матев е упрекнат, че е нанесъл удар с нож на Георги, вследствие на което са били наранени жизненоважни органи и е настъпила солидна кръвозагуба, довела до гибелта на потърпевшия. Оръжието на закононарушението е открито наоколо до местопроизшествието. Матев избягал и напълно трансформирал външния си тип, навиците си и обществените си контакти.

През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в правосъдната зала. На процеса участва и майката на обвинения Йоан.

При едно от съвещанията юристите на Йоан желаеха делото да се приключи и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР