Градският прокурор на София и други магистрати от разследването на

...
Градският прокурор на София и други магистрати от разследването на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ДПС бойкотираха заседанието на комисията за Нотариуса

Градският прокурор на София и други магистрати от следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета " са били разпитвани от специфичния прокурор за следствие на основния прокурор Даниела Талева. 

Това сподели градският прокурор на София Илияна Кирилова, която е на чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия към активността на групата към Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, която депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи бойкотираха. От  ГЕРБ-СДС споделиха, че с цел да стартира работата в комисията, въпреки и краткотрайна, първо би трябвало да бъде признат дневният ред, а това някак по какъв начин да се случи без кворум. 

Въпреки неналичието на кворум ръководителят на комисията Никола Минчев даде ход на чуванията. На това реагира Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който пристигна малко след чуването на апелативния прокурор на София Радослав Димов.

Хамид настоя съвещанието да бъде прекъснато, Минчев отхвърли, а депутатът от Движение за права и свободи го предизвести, че още на следващия ден ще внесе в пленарната зала искане за освобождение от председателския пост и напусна. 

Маноил Манев от ГЕРБ попита какво се случва. Той упрекна ПП-ДБ, че вършат предизборна акция, назова протичащото се избирателен цирк и предложи на залата, в която заседава комисията, да написа " Предизборен щаб ". 

Изказа се и Мирослав Иванов от ПП-ДБ, който отхвърли обвиняванията и напомни, че преди да настъпи разлъката сред ръководещите, от ГЕРБ са намирали за доста значима работата в тази комисия.

Намесиха се и от опозицията. Гроздан Караджов от Има Такъв Народ се обърна към магистратите в залата, заявявайки, че те са употребявани в една предизборна борба, а Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия сподели, че отхвърля да взе участие в фамилните драми на сглобката. 

Градският прокурор на София Илияна Кирилова, за която не е ясно дали ще бъде изслушана, сподели, че в прокуратурата се работи и по двата проблема - Нотариуса и Пепи Еврото, само че не пожела да каже какво е споделила пред специфичния прокурор Даниела Талева. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР