Градските власти на Ню Йорк одобриха вчера план, предвиждащ до

...
Градските власти на Ню Йорк одобриха вчера план, предвиждащ до
Коментари Харесай

Закриват най-прочутия и брутален затвор в света

 Градските управляващи на Ню Йорк утвърдиха през вчерашния ден проект, предусещащ до 2026 година пандизът на остров Райкърс - един от най-големите затвори в Съединени американски щати, да бъде закрит.

Според проекта огромният затворнически комплекс ще бъде сменен с четири дребни места за отнемане от независимост, ситуирани по-близо до главните правосъдни здания в кварталите Манхатън, Бруклин, Бронкс и Куинс.

Председателят на градския съвет, демократът Кори Джонсън, съобщи, че Райкърс е станал синоним на грубост и свирепост и е време един път вечно да бъде затворен.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио и други демократи поддържат проекта на стойност 8 милиарда $, частично тъй като в интервал на намаляваща престъпност големите затвори са част от казуса за публичната сигурност, а не от неговото решение. Опоненти на проекта споделиха, че не желаят градът да строи нови затвори.

Това е един от най-известните и брутални затвори в света. Прословутия затворнически комплекс на Ню Йорк побира до 15 000 краткосрочни пандизчии, до момента в който чакат правосъден развой, или просто излежават присъди с дълготрайност по-малко от година. Той бе в центъра на безчет кавги.

Десетки хиляди пандизчии, задържани за дребни нарушавания, като да вземем за пример незаплащане на транспортни санкции, са били нелегално подлагани на унизителни претърсвания на голо, което е коствало на данъкоплатците до 50 милиона $ при договарянето в съда.

Културата на насилието докара до потреблението на несъразмерна мощ против лица под 18 години, както и " Боен клуб Райкърс ", в който пандизчиите били насърчавани да се атакуват взаимно, съгласно Village Voice.

New York Times оповестява, че 129 пандизчии, от които 77% са душевно заболели, са претърпели " съществени пострадвания " в кавги с пазачите в пандиза през 2013 година Когато Хосе Баутиста направи опит за самоубийство, служителите на реда го удряли, до момента в който не перфорирали червата му. Андре Лейн бил отведен в независима стая, откакто намокрил чиновниците с вода или урина. След това той бил пребиван до момента в който стените не били оцветени с кръв.

Редовната несъразмерна приложимост на непоколебим тъмничен режим е посочен като фактор изострящ психиатричните проблеми. Джармел Кели умря в болничното заведение Белвю, след бурна кавга с защитата през 2007 година Миналата година, New York Daily News заяви, че шизофреникът Брадли Балард, на 39 години, е бил открит мъртъв, откакто бил оставен самичък в килията си седем дни. Той бил гол, затрупан с изпражнения, пенисът му бил издут и възпален на мястото където имало завързана лента.

През 2014 година New York Times осведоми, че арбитър е предложил шест служителя да бъдат уволнени за жесток побой на психологично болния Робърт Хинтън, откакто той протестирал преместването си в друга килия посредством седене. Той бил завързан, влачен по коридорите и удрян до момента в който пандизчиите гледали. Почти две години изминаха преди осъществяването на решението, като в същото време пазачите са взели участие и в други набези.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР