Градските активисти от днес публикуваха информация че е платила тлъсти

...
Градските активисти от днес публикуваха информация че е платила тлъсти
Коментари Харесай

Спаси София твърди, че Фандъкова е платила над 100 х. лв. на адвокати, за да докажат, че въздухът в столицата е чист

Градските деятели от през днешния ден разгласиха информация че е платила тлъсти възнаграждения на адвокатска адвокатска фирма, която да пази бездействието на Столичната община във връзка с мръсния въздух в столицата. Това стана ясно след последното съвещание по делото, което от Спаси София, дружно с други цивилен организации и дейни жители, заведоха преди години във връзка с рисковото замърсяване в София и неналичието на ясни и решителни ограничения от страна на ръководещите.

„ Проведе се последно съвещание по делото, на което страните предявяват своите искания за покриване на разноските. И в действителност Столична община посредством адвокатската им адвокатска фирма е предявила 108 000 лева разноски за адвокатски хонорар към нас, които сме завели делото. Тези разноски се потвърждават с фактури, т.е знаем, че най-малко 108 000 лева са платили на тази адвокатска адвокатска фирма досега, щом за тези разноски претендират. Цялата безочливост, като се изключи че толкоз доста пари са платили, с цел да потвърждават, че въздухът в София е чист, макар че всички знаем, че не е, само че и настрана желаят ние, гражданските организации и изобщо гражданското общество, което съди столичната община по това дело, да платим разноските, които те са създали за адвокатски хонорар. “ Това сподели особено за самостоятелният общински консултант от Спаси София. Очакваме от Спаси София и документ, който потвърждава, че адвокатските възнаграждения са в подобен размер . До публикуването на материала в 16.30 ч на 15.10.2021 година подобен документ не бе получен в редакцията. 
 Спаси София: Фандъкова фрапантно оряза градския превоз, системата е пред банкрут, само че ограничения няма Спаси София: Фандъкова фрапантно оряза градския превоз, системата е пред банкрут, само че ограничения няма
Градските деятели от Спаси София сигнализират за най-драстичното орязване на градския превоз на София, правено през последните десети...

„ Единствената ни цел бе съдът да задължи Столичната община и кмета Фандъкова най-сетне да вземат ограничения против замърсяването на въздуха, от което всяка година умират по 900 наши съграждани. Но вместо да стартира да ползва ограничения, с цел да можем да дишаме умерено, Фандъкова наема адвокатска адвокатска фирма да потвърждава, че в действителност въздухът не е замърсен, а тя прави всичко с цел да го почисти ” - споделя Андрей Зографски от Спаси София. Според градските деятели „ услугата ", платена с пари на данъкоплатците, излиза минимум 108 000 лева, които ще бъдат платени на адвокатската фирма, която пази Фандъкова. „ Преди две години желаех от кмета Фандъкова информация какъв брой пари е платила, с цел да може нейното безучастие да бъде предпазено, само че тя отхвърли да даде информация. Оправда се, че е било служебна загадка, само че недоумявам по какъв начин може да бъде загадка толкоз огромен масраф, заплатен с обществените пари?! За благополучие, краката на лъжата са къси и в този момент стана ясно за какво госпожа Фандъкова е желала да скрие това свое срамно деяние ” - безапелационен е Борис Бонев, самостоятелен общински консултант. „ За разлика от тях всичките участващи в делото от страна на жителите го вършим гратис и доброволчески в това число и всички юристи, които ни оказват помощ про боно ” - споделят от Спаси София и означават, че към този момент са постигнали триумф в интерес на жителите, защото съдът задължи Столичната община да мие постоянно софийските улици. „ Същевременно големите възнаграждения, поискани от юристите на Столичната община, целят само да изплашен и обезкуражат жителите да търсят правата си посредством съда по въпроси за здравето и околната среда. От своя страна, гражданските сдружения не претендираме адвокатски възнаграждения ” - споделят деятелите. Градските деятели дефинират дейностите на кмета като срамни. „ Докато Фандъкова дели тлъсти възнаграждения, за първите шест месеца за 2021 година Общината отсрочва ограниченията против мръсния въздух за идната година поради липса на средства! Наглостта на ръководещите от ден на ден става ясно. Колкото повече те губят поддръжка, толкоз по-безскрупулни са дейностите им. Затова предлагаме Фандъкова от персоналния си джоб да заплати тези средства на скъпата адвокатска фирма, която е наела да я пази против жителите и здравето им ” - упорстват от Спаси София. Припомняме, че от Спаси София, дружно с други организации и хора преди години заведоха дело против Столичната община за безучастие във връзка с рисково мръсния въздух в София. Те считат, че Общината си затваря очите за нарушителите без значение дали замърсяването идва от битово отопление, трафика или 1 продължаващото презастрояване, и не подхваща ограниченията, които самите ръководещи си залагат в общинските проекти за чист въздух.

Ето какво написаха във Facebook от организацията:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР