Градската железница в Русе ще бъде част от една по-добра

...
Градската железница в Русе ще бъде част от една по-добра
Коментари Харесай

Русе може да стане част от индустриален конгломерат заедно с Букурещ, Варна и Горна Оряховица

Градската железница в Русе ще бъде част от една по-добра съгласуваност сред Букурещ, Варна и Горна Оряховица.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев след работна среща за възобновяването на плана за градска железница в дунавския град.

Русе може да стане част от доста сериозен промишлен конгломерат дружно с Букурещ, Варна и Горна Оряховица поради капацитета на местоположението и предприемчивостта. В тази посока има предпочитание за работа на бизнес, администрация, жп инфраструктура и държавно управление, сподели министър Събев.

Той добави, че градската железница се преглежда като по-мащабен план и е продължение на политиката за понижаване на нездравословните излъчвания.

Николай Събев сподели, че до този миг железницата не е била приоритет за стопанската система на България. Министерството на превоза и известията поддържа тези вложения, които ще дадат опция за по-добра подвижност при напредване на хората. Предприетите дейности за развиване на превоза в района и града се свързват с построяването на интермодален терминал с обезпечено утвърждение и финансиране по Плана за възобновяване и резистентност. Предстои до две седмици да бъде оповестена социална поръчка за създаване на спирка „ Университета “. При строителството ще бъдат спазени актуалните стандарти за перони, навеси, видеонаблюдение, осветяване, досегаемост на градската среда.

На въпрос за отхвърления иск на България за краткотрайно отсрочване на използването на разпореждания от Пакет подвижност 1, министърът посочи, че трите каузи, които е завела България, са в ход. Съдът е отхвърлил спомагателната молба за прекъсване осъществяването на задължението на превозвачите да връщат транспортните средства в страната на определяне до окончателното изговаряне на съда.

Николай Събев бе безапелационен, че българската страна, дружно с единомислещите страни, продължава да работи интензивно в отбрана на ползите на превозвачите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР