Градската художествена галерия Борис Георгиев“ - Варна, представя от 18

...
Градската художествена галерия Борис Георгиев“ - Варна, представя от 18
Коментари Харесай

Сдружението на варненските художници с изложба в Градската художествена галерия на Варна

 Градската художествена изложба " Борис Георгиев “ - Варна, показва от 18 октомври до 7 ноември обичайна годишна галерия на Сдружението на варненските художници, заяви за Varna24.bg Нина Локмаджиева.

Изложбата ще бъде открита в Деня на Св. Лука, който се уважава като настойник на художниците. Организатор е Сдружението на варненските художници, изложбата се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна.

Изложбата всяка година притегля многочислени участници от всички възрастови групи, работещи в региона на живописта, графиката, скулптурата и приложното изкуство. Тя е опция за изява и на най-младите, които скоро са приключили своето художествено обучение, и на одобрени създатели. Доайен на тазгодишното издание е уважаваната Маргарита Денева, която се показва с живопис.

Жури в състав: Ирена Димитрова, специалист в Дирекция “Култура и духовно развиване " в Община Варна, Миряна Койнова, член на Управителния съвет на Сдружението на варненските художници и Венцеслав Антонов, шеф на Галерията за графично изкуство, ще дефинира тазгодишните носители на оценките на Сдружението на варненските художници. При откриването ще бъдат връчени огромната премия " Свети Лука “, премията на журито и три равностойни награди.

Последният притежател на огромната премия " Свети Лука “ за 2020 година е Йордан Нарлиев, който неотдавна откри галерия художествено стъкло в Градската художествена изложба дружно с Димитър Нарлиев.

През годините носители на призове от изложбата са били проф. Пламен Братанов, Иван Иванов - Ивани, Деница Янева, Красен Бербенков, Боян Янев, Надежда Антова, Венцислав Марков и други.

Изложбата от години се е наложила като място за непринудена оживена среща на варненските актьори. И тази година тя ще се организира при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Откриването на изложбата е на 18 октомври, понеделник, от 18:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР