Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки

...
Градоначалникът се надява издирваните да бъдат живи и здрави, въпреки
Коментари Харесай

Морето изхвърлило тяло на мъж, издирват се две жени frognews.bg

Градоначалникът се надява търсените да бъдат живи и здрави, макар че прогнозите не били оптимистични.

 

" Съболезнования на околните. Току-що завършиха отчетите от всички обитаеми места. В Синеморец още няма ток, там река Велека продължава да излиза от коритото си, тъй че пътят за Синеморец е затворен. Трябва да изчакаме реката да се изтече, устието на реката е отворено, което ще рече, че към този момент няма да се постанова да взривяваме пясъчните места ", сподели Лапчев пред Bulgaria On Air. Вчерашният ден той дефинира като невиждан воден Ад.

 

" Гледахме статистиките, имаме безспорен връх на преваляванията, които паднаха. Всички останали заигравки за непочистени дерета, корита са гнусни политически заигравки и не прави чест на безусловно никого да се захваща за тази тематика, изключително когато имаме жертви. Категоричен съм, че не може и да става дума за това. Единственият проблем за нашата община беше голямото количество вода, което се изля ", разяснява Георги Лапчев.

 

Над 250 сигнала са постъпили за повишение на водите в региона на Община Царево през вчерашния ден. Това съобщи пред Българска национална телевизия основен комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН.

 

Евакуирани са повече от 130 души. До вечерта към този момент не е имало застрашени хора. Към тази заран има единствено 2 сигнала за отводняване - на хотел и жилищна постройка.

От потопа по Черноморието най-сериозно бе наранена община Царево. Под вода са Лозенец, Арапя, Варвара и всички къмпинги от Созопол до Синеморец.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР