Градоначалникът на столицата помогна за лечението на болно дете.Дарих първата

...
Градоначалникът на столицата помогна за лечението на болно дете.Дарих първата
Коментари Харесай

Васил Терзиев дари първата си заплата като кмет за лечението на болно дете

Градоначалникът на столицата оказа помощ за лекуването на болно дете.

Дарих първата си заплата като кмет за обезпечаване на храна на дете с малнутриция, разгласи столичният кмет Васил Терзиев.

С обява във Facebook той прикани повече хора да се включат против битката с рядкото заболяване:

Малнутрицията е междинна или тежка форма на недохранване. Получих 1466.97 лева за почти половин месец на поста. Задържах 1 лев, като алегорична моя заплата, а останалите подарих. Още през юли бях заречен, че ще подарявам заплатата си като кмет за дела и начинания на жителите.

Винаги съм считал, че дарението е доста персонален акт. Аз обаче съм на обществена служба, дал съм обществено заричане и съм задължен да споделям дали и по какъв начин извършвам обещанията си.

Всички разбираме, че дарения не са редовно решение на проблемите. Съзнавам и че тази сума е прекомерно дребна и няма да позволи проблемите, с които се сблъсква Деян. Той е на 16 година и се храни най-вече с храни за здравна приложимост, с цел да може да поддържа тегло към 20 кг. Пациентите с малнутриция не могат да усвояват естествената храна и по тази причина имат потребност от специфична храна.

Наскоро НЗОК прие да реимбурсира ентералните храни от началото на 2024 година. До тогава децата и възрастните, които се нуждаят от тези храни към момента разчитат на дарителски акции.

Призовавам всички, които могат да поддържат страдащите от малнутриция, да го създадат. Зад тази идея от години стоят " Национална мрежа за децата ", съдружие “Общност Мостове “ и още доста организации, родители и лекари от цялата страна.

dunavmost.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР