Градинка в централната част на София ще носи името на

...
Градинка в централната част на София ще носи името на
Коментари Харесай

Младежи: Никога не сме чували за Стефан Данаилов

Градинка в централната част на София ще носи името на огромния артист Стефан Данаилов. Пространството се намира в непосредствена непосредственост до дома, в който е живял.

Освен запаметяващите се функции, безграничния гений и опита, предаден на редица артисти, Стефан Данаилов е измежду най-разпознаваемите имена за българите. Вече и градинката на площад " Велчова завера " край Духовната семинария ще носи неговото име.

" Добре е, когато такива персони като него се почитат по този метод. Той доста обичаше да върви по заведения ", показа артистът Асен Блатечки.

Идеята е на над 70 създатели и възпитаници на Мастъра. А Столичният общински съвет утвърди предлагането.

" В непосредствена непосредственост до жилището, в което дълги години е живял, да бъде обособено пространство, на което да почетем неговата памет и дело, както заслужава ", разяснява ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

А в квартала към този момент разясняват новината. " Мястото не е такова, каквото той заслужава ", показа гражданин на столицата.

Ученици, събиращи се в градинката, която ще носи името на Мастъра, пък не знаят кой е Стефан Данаилов.

" Не сме го чували, ние не сме и от тук ", разяснява едно от запитаните девойки пред Bulgaria On Air.

Градинката се намира в непосредствена непосредственост до блока на артистите, където е живеел Стефан Данаилов от 1972 година до гибелта си. Във входа още стои некрологът на огромния артист.

Носят се митове по какъв начин в дома си Ламбо е събирал учениците си. В жилището му са репетирали и последната режисура на Мастъра - " Актрисата ".

Мариана в продължение на 40 година е била комшия на Стефан Данаилов. Разказва, че е бил доста радушен човек, неподвластен на суетата.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР