Градината в Дулово я правим за децата, за всички, които

...
Градината в Дулово я правим за децата, за всички, които
Коментари Харесай

Ще продължим да строим училища и храмове

" Градината в Дулово я вършим за децата, за всички, които живеят тук - мюсюлмани, християни, да имат най-хубавото. "  Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Дулово, където посети новоизградената детска градина. Проектът е на стойност над 2,2 млн. лева, като в допълнение по линия на Министерството на образованието и науката са отпуснати 150 000 лв. за съоръжение и обзавеждане. Новата детска градина е с потенциал за 100 деца.

Училището в Дулово, където се образоват 850 деца, също е ремонтирано, а по линия на МОН са обезпечени и средства за създаване на площадка за сигурност на придвижването по пътищата.

Пред последните четири години страната е вложила повече от 6 милиона лв. за модернизиране на просветителната инфраструктура в региона. Ремонтирани са и са построени уреди в учебни заведения и детски градини. Продължава построяването на STEM центрове и просветителна среда в седем учебни заведения на територията на региона, за което са отпуснати над 1 млн. лева В област Силистра през последните четири години просветителното министерство е осигурило също 21 училищен рейса, акцентират от държавната пресслужба.

" Положихме големи старания и изпълнихме най-важния си ангажимент към жителите на град Силистра - във вторник бе възобновена активността на фериботната линия от Силистра до румънския град Кълъраш. Досега целият тежкотоварен трафик преминаваше през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Силистра - Остров ", който е до самия град. Над 200 камиона на ден се движеха по улиците на Силистра. Новата линия ще изведе тировете отвън града. От българска страна имаме цялостна подготвеност да стартираме и построяването на мост над р. Дунав в региона, само че чакаме и единодушието на румънските сътрудници. Работим интензивно по модернизирането на инфраструктурата по оста Север - Юг. Това е и една от главните цели на самодейността " Три морета ", в чийто фонд участваме с 20 млн. евро ", написа Борисов във Facebook.

" Нашите политически съперници предизборно плашат хората и ни нападат в смесените региони. Какво по-добро доказателство коя партия е алтернативата на Движение за права и свободи? Оставяме на съперниците ни да си водят черната акция. Ние ще продължим да строим учебни заведения и храмове във всички обитаеми места и както постоянно - няма да ги разделяме по партиен симптом. Когато има работни места, осъвременена инфраструктура и усъвършенствани условия за живот - християни и мюсюлмани ще живеят в дух на съгласие. Етническа приемливост се реализира като помагаш на всички, а не като сееш ненавист и неистини ", добавя той в избирателен дух.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР