Градинарството може да се превърне в хоби за вас, което

...
Градинарството може да се превърне в хоби за вас, което
Коментари Харесай

Как да разберем, че цветето страда от липса на вода?

Градинарството може да се трансформира в занимание за вас, което да развиете и в същинско изкуство. Ние бихме се радвали на всяка едно растение, отгледано от нашите читатели и бихме ви насърчавали в напъните ви.

Първа грижа обаче за всеки новак градинар евентуално е по какъв начин да разбере какъв брой постоянно се нуждае от вода обещано растение. Ето главните правила.

За развъждане на множеството стайни типове растения е задоволително да ги поливате един път седмично. На тези, които отглеждате лятно време на терасата си, евентуално ще им е належащо в случай че не всекидневно, то поливане през ден.

За да разберете дали обещано растение страда от дефицит на вода, е най-добре да докоснете пръстта, в която го отглеждате. Ако тя е прекомерно суха, то евентуално растението се нуждае от вода. Много ви молим обаче да прочетете и долните редове, тъй като има и растения, които не се радват толкоз на водата, колкото други техни събратя.

Орхидеите са малко по-различни цветя от останалите. Замисли ли сте се за какво се продават в транспарантни саксии? За да можете да следите оцветяването на корените им. Когато те станат прекомерно белезникави на цвят, това значи, че цветята имат потребност от вода. Другата чудноватост при тях е, че не би трябвало да ги поливате непосредствено от горната страна, а да сипвате водата в купата или кашпата, която сте закупили за тяхното развъждане.

Относно поливането им има 2 разновидността. Можете да добавяте вода в долния съд един път седмично, да оставяте корените на растенията да се напоят и след към 1 час да премахнете водата за те да не стартират да загниват. Другият вид е да оставяте корените на орхидеите да престоят за към 12 часа с вода, само че един път на 2 седмици.

 цветето страда от липса на вода

Сукулентните растения изискват рядко напояване, нормално не повече от един път на 2 седмици. Това са най-вече тропически растения, които съдържат в листата си прекомерно доста влага. С доста дребни изключения те избират слънцето и доста спестовното напояване. Казано другояче - оправят се и сами.

Ако отглеждате и други растения, кактусите биха ви затруднили. И то не за друго, а тъй като изискват толкоз малко напояване, че напряко бихте почнали да се чудите дали няма да ги уморите. Тези пустинни растения определно няма да са ви приятни на досег (не го и предлагаме, тъй като има доста сортове кактуси, които са и отровни), само че са евентуално най-непретенциозните растения.

Ако разполагате с календар, не следете за дни и седмици, а единствено за отминаване на следващия месец. Повечето кактуси се нуждаят от поливане единствено един път месечно. И бихте им нанесли по-голяма щета в случай че ги напоявате прекомерно постоянно, в сравнение с в случай че ги забравите. Просто не всички растения имат потребност от обгрижване, колкото и да ви се желае да полагате съответни грижи за тях.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР