Градът все още не е паднал. Там има наши военни

...
Градът все още не е паднал. Там има наши военни
Коментари Харесай

Мариупол няма да се предаде, Русия затваря града, движението по улиците става само с пропуски

" Градът към момента не е паднал. Там има наши военни сили, наши бойци. Те ще се борят до край " - това сподели министър-председателят на Украйна Денис Шмигал за Мариупол, откакто рано сутринта в неделя Русия прикани отбранителите " да се предадат или да умрат ".

Москва се доближава до цялостен надзор над пристанищния град, който е на път да се трансформира в най-голямото ѝ завладяване след началото на нашествието. Малкото останала опозиция се е отдръпнала в цех за стоманодобив.

" Положението е доста комплицирано - бойците ни са блокирани, ранените също. Има филантропична рецесия. Независимо от това те се пазят, " разяснява обстановката украинският президент Володимир Зеленски.

Съветник на кмета на Мариупол, Петро Андрюшченко, заяви в Telegram, че съветските окупатори затварят града и вкарват система с пропуски:

" Стотици жители се редят на опашки, с цел да се снабдят с пропуск, без който през идната седмица ще е невероятно освен да се придвижваш сред обособените региони, само че и въобще да излизаш по улиците. "

Според него това се прави за да се събере информация и да се филтрират хората, които са останали в града. 

Междувременно ръководителят на военната администрация в Луганск, Сергей Гайдай, прикани жителите да се изтеглят от района:

" Решението е ваше. Празните рейсове за евакуация демонстрират пренебрежение към служителите на реда, спасителите, доброволците и доста други. Виждали ли сте гробището? Разраства се всеки ден... Не желаеме да копаем гробове, а да живеем и да се развиваме - вземете това решение, " сподели той в публично изказване.

Очаква се през идващите седмици Луганск да бъде цел на сериозна съветска атака. 

Началникът на президентския кабинет, Игор Жовква, разгласи, че Украйна е подготвена с кандидатурата си за участие в Европейския съюз: " Днес попълването на документите бе приключено от наша страна. Топката се трансферира в ръцете на страните-членки, " сподели той в неделя вечер. 

Държавният глава Володимир Зеленски заяви, че регионите Херсон и Запорижия биват трансферирани в " рублената зона " и има опити да бъдат подчинени на съветската администрация - прикани за по-строги наказания над банковата система на Москва, защото тя също се употребява като средство във войната. 

Зеленски предложения френския президент Еманюел Макрон на посещаване в Украйна, с цел да види самичък доказателства за " геноцида ", който съветските войски правят на територията на страната - дума, която Макрон заобикаля да употребява. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР