Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме,

...
Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме,
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Български и чужди компании избират Русе за инвестициите си. Това е добър знак за икономиката ни

„ Градът ни е все по-силен в икономическо отношение и виждаме, че капацитетът му се прави оценка както от непознати компании, по този начин и от българския бизнес “, съобщи Пенчо Милков. Кандидатът за втори кметски мандат в Русе участва на откриването на новия завод за обработка на метал към една от локалните компании в Русе.

Цялата инвестиция е на стойност над 25 млн. лева и включва закупуването на земя и построяването на инфраструктура на над 26 000 кв. м, изграждане на индустриални и складови площи на 15 000 кв. м и вложения в нови машини, уреди и фотоволтаична централа за над 10 млн. лева С нарастването на мощностите си компанията цели да доближи произвеждане от над 200 000 тона годишно, а броят на директно заетите да се усили от 150 на 250 души.

Собственикът Павлин Николов, разрастващ обилни производства и във Варна, бе безапелационен, че е предпочел Русе за новата си инвестиция поради бързата и ефикасна работа с общинската администрация при издаването на всички нужни документи.

Пенчо Милков акцентира, че поддръжката за локалния бизнес и привличането на нови чисти производства ще продължат да бъдат измежду целите му и в идващите 4 години.

„ В последните години Русе бе определен от 4 високотехнологични интернационалните компании. Местните компании също влагат огромни средства и уголемяват активността си. Това е в действителност добър знак за стопанската система ни. Създадохме съвет по икономическите въпроси, с който желаеме да се позоваваме на експертизата и опита на частния бранш и взаимно с него да взимаме значимите стопански решения за общината. Вярвам, че това са хората, които най-добре познават мощните и слаби страни в бранша “, добави Милков.

През миналия мандат Община Русе подписа меморандум с „ Клъстер Тракия Икономическа Зона “. Идеята е сполучливият модел да бъде пренесен и тук, където екипът към този момент окрупнява земи за основаването на нов промишлен център с единно управление, което да работи с страната, да притегля вложения и да основава работни места.

Сред самодейностите на Пенчо Милков през последните години бяха и разяснителни срещи за бизнеса по отношение на опциите за обединяване на локалните компании в индустриални паркове за привличане на средства по Закона за поощряване на вложенията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР