Град в Северозападна Колумбия заплаши с глоби и осемдневен затвор

...
Град в Северозападна Колумбия заплаши с глоби и осемдневен затвор
Коментари Харесай

В този град налагат глоби и затвор на хората, които отказват да се ваксинират

 Град в Северозападна Колумбия заплаши с санкции и осемдневен затвор хората, които отхвърлят да се имунизират против COVID-19, оповестява " Фокус ".

" Трябва да бъдем твърди като водачи. Всички би трябвало да бъдат имунизирани, тези, които не са, няма да могат да пътуват в Сукре ", предизвести кметът Елвира Хулия Меркадо по локалното радио.

Общината има нужните дози за имунизация на своите 28 000 поданици, само че съгласно общинския съвет единствено 10 000 от тях са имунизирани заради разпространяването на погрешна информация за имунизациите.

" Има религии, които се отхвърлят от имунизацията, настояват, че имунизацията е безбожник, други споделят, че ще умрат след две години ", изясни Меркадо.

Съгласно решението на локалните управляващи, достъп до магазините, питейните заведения, заведенията за хранене или банките ще имат единствено лицата, които показват документи за имунизация. Проверки ще се правят и на входовете и изходите на града.

Сред неимунизираните единствено тези, които би трябвало да получат медицински грижи или които имат спогодба за посещаване във имунизационен център, ще имат право да напущат домовете си.

Нарушителите са застрашени от санкция в размер на 260 $ и наказателно гонене при положение на наново нарушаване. Местните управляващи оповестиха преразглеждане на тези разпореждания в границите на една седмица.

Колумбия е трета измежду латиноамериканските страни по смъртни случаи от ковид на глава от популацията след Перу и Бразилия. Сукре е първата община, която взе такова решение, само че и колумбийският здравен министър Фернандо Руис предизвести, че централната власт не изключва използването на ограничаващи ограничения за тези, отказващи да се имунизират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР